Kurser

KAPPKURS

Innehåll

 

Sy din egen höst- eller vinterkappa med handledning av mig! Du behöver ett mönster och tyg. Tråd och mellanlägg finns att köpa hos oss på Skräddarns Hus. Verktyg och sytillbehör tar du också med dig. I ateljen finns industrisymaskiner och du får en genomgång om hur de fungerar. Vill du hellre använda din egen symaskin så tar du med den. Sömnadsvana är inget krav, men det underlättar om du har en viss sömnadsvana så att du hinner bli färdig med din kappa när kursen är slut. Mönsterkonstruktion av kappa ingår inte i den här kursen. Om du vill ha hjälp med att prova toall på ditt mönster eller göra mönsterförändringar, hör av dig i god tid innan kursstart så hjälper jag naturligtvis till med det mot en extra kostnad.

 

Info

 

Plats - Skräddarns Hus på Kaserntorget 8. Dag och tid - 8 onsdagskvällar med start vecka 37. Kl 17.30 - 21.00. Max antal deltagare 5 st. Kostnad- 3800 kr inkl moms. Möjlighet till uppehåll för höstlov ges om alla deltagare är överens.

Kursledare är Linda Rubbestad, dam- och klänningsskräddare och delägare av Skräddarns Hus. Linda arrangerar kurser på Skräddarns Hus och har tidigare jobbat som yrkeslärare på Tillskärarakademin i Göteborg.SKRÄDDARKLASS

Välkommen på Skräddarklass i Göteborg!

 

Uppdatera dina sömnadskunskaper och ge dina textila projekt en bättre finish! På begäran håller Skräddarns Hus kurser i skrädderi/coutureteknik, med inriktning mot dam och klänning på detaljnivå. En unik chans att pröva på tekniker som annars bara lärs ut på yrkesutbildningar för blivande skräddare!

 

Innehåll

 

Skräddarklass = en dag på Skräddarns Hus. Kursen inleds med en presentation av ett 40-tal olika skrädderitekniker/detaljer, av vilka du som kursdeltagare väljer de som du vill pröva på under dagen. 2-4 st tekniker/detaljer är rimligt att hinna med under en dag. Vi tillhandahåller alla textila material som krävs. Egna verktyg och sömnadstillbehör som du vill använda tar du med dig! I ateljen finns industrisymaskiner och du får en genomgång om hur de fungerar. Vill du hellre använda din egen symaskin så tar du med den. Sömnadsvana krävs.

 

Info

 

Plats - Skräddarns Hus på Kaserntorget 8. Dag och tid - Vardagar kl 10-18, helgdagar kl 10-15. Klassen hålls i mån av tid och intresse, just nu finns inga datum inplanerade. Om du som läser detta är intresserad, mejla mig gärna! Max antal deltagare 5 st. Kostnad- 900 inkl moms kr/dag och person, gäller både vardag och helg. Samma pris gäller oavsett om du kommer ensam eller om det blir en grupp. Materialkostnad tillkommer med 50 kr/teknik.

Kursledaren är Linda Rubbestad, dam- och klänningsskräddare och delägare av Skräddarns Hus. Linda arrangerar kurser på Skräddarns Hus och har tidigare jobbat som yrkeslärare på Tillskärarakademin i Göteborg.


Alternativ kurslokal


Om du av någon anledning inte kan komma till Skräddarns Hus, tar jag gärna med mig kursen till en annan plats och stad. Du ordnar kurslokalen och samlar minst 4 kursdeltagare inkl dig själv. Kurslokalen måste innehålla en symaskin, bra belysning, ångstation med pressbräda och ett arbetsbord/deltagare plus ett bord för kursmaterialet. Min resa till platsen (och ev boende om det behövs) bekostas av dig.